Tuesday, August 01, 2006

Därför måste man rösta nej till trängselskatten

Ett inlägg som egentligen inte hör hemma på den här bloggen, men ack så viktigt:

Igår avslutades trängselförsöket. Nu är det en och en halv månad tills det är dags att rösta i frågan (för oss stockholmare, alla andra får lov att hålla käften).

Som ekonom är det självklart för mig att trängselskatt är bra. Bilarna är dåliga för mijön och utgör en extern effekt (med nationalekonomiska termer) som drabbar alla. Därför är det inte mer än rätt att de som bidrar till denna effekt också betalar för att minska de negativa konsekvenserna (typ som straffskatt på sprit).

MEN. Billström lovade att hon inte skulle införa trängselskatter. Dessutom luktar hela försöket propaganda och friserad statistik långa vägar. Man får inte bedriva politik på det sättet. Det urholkar själva grunden till demokratin, vilket jag tycker är ärlighet. Om de man röstar på inte gör som de säger att de ska göra, faller liksom hela systemet. Därför måste jag rösta nej den 17:e. Jag hoppas att jag inte är ensam.

Nog politik för den här gången.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Så rösta nej till partiet som genom att de faktiskt inte har fullständig majoritet i riksdagen ibland tvingas kompromissa med andra partier. Ja till ett parti som jobbar för en utbyggnad av ett system som distribuerar ärlig information som den vanliga människan alltid kan lita på. Och framförallt JA till den goda principen med trängselskatten. Det här handlar om en väldigt god princip som konstigt nog lyckats ta sig igenom en väldigt seg process, kostat 3,8 miljoner att bygga upp och har en enorm potential att förbättra Stockholm till det bättre. Att rösta nej till trängselskatten av principer som man har mot Socialdemokraterna är något som jag inte har någon som helst förståelse för. Man har därmed påverkats av ett partis negativa handlingar att rösta nej till en idé som man i själva verket tycker är god, hur ser det ut i demokratins ögon?

6:34 PM  

Post a Comment

<< Home