Thursday, April 19, 2007

Världens bästa nummer 2

Världens bästa snacks är salta pinnar. För det första smakar de bra. De är även mindre fettiga än många andra snacks, rätt dekorativa (om man ställer dem i snygga glas) och går att äta snyggt när man är på fest.

6 Comments:

Blogger Skitnödigt said...

De kladdar inte heller på fingrarna!

5:36 PM  
Anonymous Anonymous said...

Hmm...

Nina, du har dessvärre helt fel:)

Ostbågar, ostkrokar som min farmor kallade dem eller ostormar, som en ovanligt begåvad femåring valde att benämna detta gudars snacks, är det mest fantastiska att stoppa i truten.

De är vackra, feta och rejält kladdiga. De bör därför inmundigas i avskildhet, gärna i sällskap med en god bok och ett glas champagne.

OLW är det enda som är värdigt att kallas ostbågar. Men undvik på alla sätt deras light-variant. Pröva däremot gärna Crunchy, dock inte den heta avarten.

Den avlånga förpackningen på 125 gram är en klassiker men kan vara i minsta laget för att matcha en kvartsbutelj och ett par kapitel. Lagom storlek är istället 250 gram.

Avslutningsvis, hoppa för allt smör i småland Jumbobågarna, de saknar all sans och hör på sin höjd hemma på barnkalas.

9:59 PM  
Blogger Skitnödigt said...

Jonas

I egenskap av gammal krögare ryser det lite i mig när jag läser att du vill förstöra champagne med ostbågar...

Apropå det vill jag gärna slå ett slag för jordgubben som snack...

8:46 AM  
Anonymous Anonymous said...

Det är aldrig bortkastat att dricka champagn så länge man inte larvar sig med champagne-vispar. Prova gärna till rulltårta, bullens pilsnerkorv, sill, pannkakor. Eller som Preben sa på gamla Tuborg-burkarna på frågan "när smakar en turborg som bäst?" Hvergang. Per

10:18 AM  
Blogger Nina said...

Håller med Per och Jonas angående champagnen. Jag tycker nog att den passar allra bäst till en hamburgertallrik i skidbacken. Alternativt framför TV:n en ruggig novemberkväll. Kontrasteffekter ska inte underskattas :)

Jag håller också ostbågar som stabil tvåa bland snacks. De faller dock på målsnöret på grund av sin situationsbundenhet då de inte kan ätas offentligt. Men till skillnad från Jonas kan jag varmt rekommendera OLWs lightversion (eller less fat heter den nog, för light är den säkerligen inte). De kladdar nämligen mindre på fingrarna och fastnar inte i gommen.

1:50 PM  
Blogger Skitnödigt said...

Champagne är aldrig fel som dryck i sig - det är en fantastisk dryck! Däremot är den rätt begränsad som måltidsdryck.

Vill hävda att en bra Prosecco eller Cava duger alldeles utmärkt i ovan nämnda situationer och betvivlar starkt att någon av er skulle känna skillnad till dessa anrättningar.

Förstår den varumärkesknutna lyxkänslan om det är den ni vill åt, men med respekt för hantverket tycker jag nog att Champagne till hamburgare och Bullens pilsnerkorv är lite av en kulturskymning i sann noveau riche-anda.

Lite som rysk kaviar på äggmackan på picknicken...

10:59 AM  

Post a Comment

<< Home