Saturday, January 20, 2007

Hur Norrlands öl blev reklamguld

Jullovskoman verkar släppa, igår kom första kommentaren på evigheter! Tack, Martin Gustafsson.

Tillbringade kvällen tillsammans med familjen, och däribland min för tillfället Norrlands Guld-saliga pappa. Han kom precis hem från Sollefteå där Snart är det lördag igen hade galapremiär i fredags. Det var tydligen lyckat.Ingemar (som jag fick reda på är Stockholmare, och därför inte fick prata) minglade runt, men de andra kändisarna lyste med sin frånvaro. Far blev informerad om att i Sollefteå gick det väl ändå, men i Sundsvall hade det inte varit ok att ha en premiär utan kändisar. Den som trodde att Norrland var enhetligt får lov att omvärdera. Dessutom avtäcktes en plakett vid utsiktsplatsen som man ser på burkarna, som en hyllning till bygdens öl.

Trots att jag är mer än en smula partisk, måste jag hylla Norrlands race det senaste året. Det är både modigt och roligt att de vågar ta steget helt ut och använda reklamen för att ge något tillbaka till fansen. Alla pratar om användargenererat för att involvera konsumenten, men att faktiskt ge kunderna en egen sajt, en film, en klubb, en galapremiär, en themesong och en plakett smäller högre. Reklambyrågenererat som det är. Jag väntar spänt på att se filmen och på vad som händer härnäst. Skulle gilla att publiciteten, hyllningen och den återvunna marknadsledarpositionen har gett Norrlands blodad tand.

ps. Om någon har missat: Sedan i våras har trailers gått på tv för långfilmen Snart är det lördag igen, av Henrik Schyffert och med bla. Pontus Gårdinger och Tilde Fröling. På sajten lordagigen.nu har man kunnat följa inspelningen med blogg, community (6000 medlemmar), auditions osv. Torgny Melins gör filmens themesong (som nog ingen kan ha missat). De som har följt inspelningen på sajten märkte att det började gå åt skogen redan i somras. Nu har den 30 minuter långa filmen "Bakom snart är det lördag igen" premiär på bio, och kommer kunna laddas ner från sajten. Helt sjukt bra kampanj, ärligt talat. Inte ens en akademiskt petig och icke-verklighetsförankrad student har något att klaga på. Be inspired.

3 Comments:

Blogger deeped said...

Mäh! Jag kommenterar ju som fan...

5:48 PM  
Blogger Nina said...

n: sorry, det gör du ju. Keep it up!

8:34 PM  
Blogger VildeKaja said...

Ville egentligen bara säga att han (Ingemar alltså) inte alls var förbjuden att prata. =) Sant dock att han är född i Stockholm.

1:06 PM  

Post a Comment

<< Home