Tuesday, September 12, 2006

Tank-löst

Idag skulle vi ha haft vår första workshop med Tank. Sent igår kväll fick vi reda på att den var inställd (så såklart missade hälften det och gick dit i alla fall, alltid lika kul). Det hade kört ihop sig för dem.

Jag blir mest trött på sånt där. Hur ska reklambranschen kunna överleva om alla inte kan komma överens om att bete sig professionellt? Allvarligt talat, hade det varit McKinsey eller SEB eller Proctor&Gamble som fick chansen att jobba en halvdag med studenter som utgör viktigt rekryteringsmaterial, hade det aldrig "kört ihop sig". De hade skickat nån annan.

Det mest ironiska är att Tank är i kommunikationsbranschen, och alltså borde veta vad snack betyder. Även om de skiter i just oss, så ar vi kompisar, föräldrar och bekanta. Det kostar att klanta sig. Det fick Acne Jeans erfara när de rörde till sin rekrytering i våras. Nån som söker jobb där nu? Skulle inte tro det.

Den arbetsplats jag vill jobba på ska såklart vara trevlig och kreativ, men den måste vara professionell också. Och det innebär att alla alltid kommer i tid, är förberedda, inte bakfulla och fantastiskt prestationsinriktade. Och kör det ihop sig, då fixar man det. För ingen har råd med sånt om man vill ligga på topp.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home